Eikenprocessierupsen op onze tennisbanen

Dag ,

We hebben processierupsen bij de eikenboom gesitueerd in het midden tussen de baanblokken 1+2 en 3+4. Op dit moment met name aan de zijde van baanblok 1+2. Zie foto.

Advies: Ballen niet direct oppakken maar tussen de voet en racket een paar keer laten stuiteren het gaat niet om de rupsen maar om de haren, bij jeuk niet krabben maar met veel water afspoelen.

2 reacties

  1. Peter van der Horst schreef:

    Jan:Ik heb in mijn bos 10 nesten opgeruimd (Geen aanrader trouwens zonder voorzorgsmaatregelen )De rupsen zelf zijn alles behalve klein, zo’n 4 cm lang. Ze zijn ook behaard maar dat is niet het probleem. Ze hebben hele kleine brandhaartjes (met gif en weerhaakjes) die je niet kunt zien en die veroorzaken de jeuk en bulten . Met een rol brede plakband kun je er wat van je huid proberen te halen als je vermoed dat je het daarvan hebt. De brandharen blijven ook in het nest achter en kunnen alle kanten in waaien. Zoveel mogelijk je huid bedekken kan helpen maar met dit weer is dit natuurlijk niet zo fijn

  2. Peter van der Horst schreef:

    Daniël:Processierups: Oppassen met ballen zoeken tussen de struiken, vooral onder eikenboom tussen de banen! Maar ze zitten misschien overal, ook met fietsen naar de tennis. Ze zijn heel klein, grijs en ziet ze niet. Niet krabben, nagels schoonmaken of afknippen, je zit anders zo helemaal onder. Verzachtende zalf helpt. Sam bedankt voor de tips!

Geef een reactie