Waarom tennis?

Ga ook tennissen!

Tennis is de tweede sport van ons land. Ruim 700.000 Nederlanders staan regelmatig op de tennisbaan. En dat is niet zo gek want iedereen kan leren tennissen, de sport is flexibel in te passen in je leven, goed voor je gezondheid en geschikt voor alle leeftijden.

Iedereen kan het leren

Ook als je geen toptalent bent, kun je veel plezier beleven op de tennisbaan. Er zijn competities en toernooien voor alle niveaus en je bent nooit te oud om te starten.

Flexibel

Zeven dagen per week op de baan of één keer? Overdag of ’s avonds? Competitie spelen of recreatief tennissen? Het kan allemaal!

Gezondheid

Onderzoek van de International Tennis Federation (ITF) in samenwerking met de KNLTB wijst uit dat in vergelijking met normaal actieve mensen, tennissers:

•slanker zijn

•meer uithoudingsvermogen hebben (en daardoor minder risico lopen op hart- en vaatziekten)

•meer ‘goede’ cholestorol (HDL) hebben

•sterkere botten en spieren hebben

•een betere conditie hebben

Lifetime sport

Tennis is een sport voor jong en oud. Sporten is vooral gezond als je het je hele leven blijft doen. Nu leren tennissen, daar heb je dus de rest van je leven plezier van!

Gezellig

Naast gezondheid is natuurlijk ook gezelligheid belangrijk. Veel verenigingen organiseren regelmatig activiteiten en voor nog meer gezelligheid kun je natuurlijk zelf actief worden.

Enthousiast geworden?

Meldt u nu aan:

    Uw naam (verplicht)

    Uw email (verplicht)

    Onderwerp

    Uw bericht

    Geef een antwoord