Dit is de oude RTV website

Vanaf 10 mei 2021 maat de RTV gebruik van de KNLTB website en app.

Volg deze link voor het laatste nieuws.https://www.rtvtennis.nl/

Voorjaarscompetitie start begin juni (week 22)

Alle competities op een rijtje

Voorjaarscompetitie

 • De Voorjaarscompetitie start indien mogelijk in week 22 met bijvoorbeeld 3, 4 of 5 speeldagen; er wordt niet om promotie/degradatie gespeeld. Alle rechten blijven behouden voor de Voorjaarscompetitie 2022.
 • De verkorte competitie in juni biedt ook mogelijkheden om nieuwe teams aan te melden. Wacht hier niet te lang mee, om kans te vergroten dat KNLTB het nog kan indelen.
 • Als teams niet willen/kunnen deelnemen aan deze competitie in juni, dan kunnen VCL’s deze teams terugtrekken. Het verzoek is om dit zo snel mogelijk door te geven,  uiterlijk 11 april.

Zomeravondcompetitie

 • De Zomeravondcompetitie is ook voorlopig uitgesteld tot begin juni, daarom wordt de inschrijftermijn van deze competitie verlengd tot en met 11 april.

Tenniskids /Juniorencompetitie

 • De Tenniskids en Juniorencompetitie start indien mogelijk in week 22 of eerder.
 • De verkorte competitie in juni biedt ook de mogelijkheid om nieuwe Tenniskids- en Juniorenteams aan te melden.

Tennis in april/mei

In tegenstelling tot veel andere sporten hebben we het hele jaar door kunnen tennissen en padellen, en nog steeds. Dat is geweldig, immers sporten en bewegen is juist in deze coronatijd belangrijk. Nu er geen competitie is in april en mei, biedt dit ruimte voor het onderling spelen van wedstrijdjes en voor het verwelkomen van nieuwe leden met bijvoorbeeld proeflessen. Voor volwassenen is tennis en padel op dit moment met maximaal 4 personen op een baan mogelijk, zowel vrij spelen als trainen. Jeugd en jongvolwassenen t/m 26 jaar mag wel in grotere groepen spelen, trainen en onderlinge wedstrijden spelen.

Voor meer info KNLTB

Vriendjesmaand op de tennisbaan, doe mee!

Meedoen aan de Vriendjesmaand is simpel. De leraar van de vereniging meldt zich hier aan voor de actie. Vervolgens promoot de leraar samen met de vereniging, de Vriendjesmaand bij de huidige jeugdleden. Deze nemen een vriendje/vriendinnetje of broertje/zusje meenaar een tennis- of introductieles en worden enthousiast gemaakt voor tennis. Na afloop van de les krijgt het vriendje een laagdrempelig kennismakingsaanbod aangeboden.

De Vriendjesmaandloopt de gehele maand april en je bepaalt zelf of een vriendje aansluit bij een bestaande training of dat er een apart moment voor gecreëerd wordt. Ook is het aan de leraar en de vereniging wanneer dit moment (in april) plaatsvindt en of dit eenmalig of vaker is. De KNLTB heeft voor één specifieke periode gekozen om gezamenlijk vanuit zowel de bond, verenigingen als leraren de actie aan te jagen, zodat deze het meeste effect bereikt. Natuurlijk kun je als vereniging of leraar ook altijd besluiten om later in het jaar een soortgelijke actie te organiseren.

Corona Update: Huidige maatregelen verlengd t/m 20 april, avondklok tot 22 uur

Wat betekent dit voor RTV?

 • Volwassenen vanaf 27 jaar mogen tennissen met maximaal 4 personen, alleen buiten. Zij houden 1.5 meter afstand. Dubbelen mag dus, bij voorkeur in 2 vaste koppels van 2 personen; houd altijd 1.5 meter afstand tot het andere koppel en je medespeler. Wedstrijden zijn nog niet toegestaan, dus geen interne competities.
 • Voor trainingen met volwassenen vanaf 27 jaar geldt een maximale groepsgrootte van 4 personen per baan op 1.5 meter afstand, dit is exclusief trainer. Alleen buiten.
 • Jeugd en jongvolwassenen tot en met 26 jaar mogen spelen en trainen in groter groepsverband, alleen buiten. Zij hoeven tijdens het sporten onderling geen 1.5 meter afstand te houden. Interne wedstrijden op de club zijn toegestaan.
 • Er worden geen (officiële) wedstrijden zoals competities en toernooien gespeeld.
 • Publiek is niet toegestaan.
 • Sportkantines, kleedkamers en douches zijn dicht.
 • De avondklok geldt van 22.00 tot 4.30 uur. Zorg dat je om 22 uur thuis bent.

Corona Update: Dubbelen en trainen met 4 personen per baan mag weer

Vanaf 16 maart mogen volwassenen van 27 jaar en ouder buiten op sportaccommodaties met maximaal 4 mensen sporten, voorwaarde is wel dat spelers  1.5 meter afstand van elkaar houden. Voor jeugd en jongvolwassenen tot en met 26 jaar was sporten bij sportaccommodaties al toegestaan, zonder maximale groepsgrootte en zonder 1.5 meter afstand te houden.

Gewijzigde maatregelen vanaf 16 maart

 • Volwassenen vanaf 27 jaar mogen tennissen en padellen met maximaal 4 personen, alleen buiten. Zij houden 1.5 meter afstand. Dubbelen mag dus, bij voorkeur in 2 vaste koppels van 2 personen; houd altijd 1.5 meter afstand tot het andere koppel en je medespeler. Wedstrijden zijn nog niet toegestaan, dus geen interne competities.
 • Voor trainingen met volwassenen vanaf 27 jaar geldt een maximale groepsgrootte van 4 personen per baan op 1.5 meter afstand, dit is exclusief trainer. Alleen buiten.

Maatregelen die worden verlengd

 • Jeugd en jongvolwassenen tot en met 26 jaar mogen spelen en trainen in groter groepsverband, alleen buiten. Zij hoeven tijdens het sporten onderling geen 1.5 meter afstand te houden. Interne wedstrijden op de club zijn toegestaan.
 • Tennis en padel in een binnenaccommodatie is niet toegestaan, ook niet in een blaashal.
 • Er worden geen (officiële) wedstrijden zoals competities en toernooien gespeeld.
 • Voor topsporters gelden uitzonderingen.
 • Publiek is niet toegestaan.
 • Sportkantines, kleedkamers en douches zijn dicht.
 • De avondklok geldt van 21.00 tot 4.30 uur. Lees meer over de avondklok.

Lockdown verlengd: tennis buiten blijft mogelijk

Hallo allemaal,
De maatregelen zijn met -in ieder geval- 3 weken verlengd. Zie ook onderstaand artikel.

De wintercompetitie Zuid is nu ook definitief geannuleerd. Hierover volgt later nog een specifiek bericht.

http://corona.knltb.nl/nieuws/2021/01/lockdown-verlengd-t-m-9-februari-tennis-en-padel-buiten-blijft-mogelijk/

Waarom de overstap naar KNLTB.club?

U heeft geen toegangsrechten om deze post te zien!

GEZOCHT: Vereniging Competitie Leider

Hoeveel tijd neemt dit in beslag?
Het kost het eerste jaar ongeveer 10 uur en als je het goed hebt georganiseerd, de daarop volgende jaren maximaal 3 uur per jaar.

Info Voorjaarscompetitie

Ieder jaar doen ruim 30.000 teams mee aan wat door veel tennissers wordt beschouwd als de leukste periode van het tennisseizoen.

De vrijdagavondcompetitie wordt nu ‘om de week spelen’ en niet meer ‘op tijd’. Deze wordt nu gespreid over 10 weken (5 avonden) en is het goedkoopst met €26,05 per team.

Verenigingen kunnen van 4 tot en met 14 januari 2021 teams inschrijven voor de Voorjaarscompetitie via MijnKNLTB.
De VCL is vaak de persoon die de teams inschrijft.

Reageer op dit bericht of neem contact op met de voorzitter

Zie hier voor meer info.

30 november asfaltonderhoud Sportpark de Rijtjes Riethoven.

In opdracht van de Gemeente Bergeijk voert aannemer De Jong Zuurmond onderhoudswerkzaamheden uit. In dit kader worden er werkzaamheden verricht aan diverse straten te Bergeijk.

.

In week 49 op 30 november worden er asfaltwerkzaamheden uitgevoerd.

Concreet betekent dit voor u het volgende:

 • De toegangsweg werkzaamheden van het Sportpark duren 1 dag.
 • De straat wordt volledig afgesloten voor doorgaand verkeer van 07.00 uur tot en met 17.00 uur.

Let er op dat u op de dag van het asfalteren niet door de kleeflaag heen rijdt met uw auto of fiets. Deze zogenaamde kleef is lastig te verwijderen van uw voertuig en kleding.

Wij vragen hiervoor uw begrip.

De tennisbanen zijn die dag bereikbaar via de zandweg die uit komt bij de korfbal.

Corona update 4-11-2020

Van KNLTB: Hallo allemaal,
Voorafgaand aan het officiële bericht, hierbij alvast de nieuwe maatregelen voor Tennis en Padel:

• Maximaal 2 volwassenen (vanaf 18 jaar) mogen met elkaar (binnen en buiten) sporten. Zij houden onderling 1,5 meter afstand. Tennis en padel spelen kan dus nog, maar met maximaal twee personen op een baan (geen dubbelspel). De komende 2 weken is alleen enkelspel toegestaan.
• Voor trainingen geldt maximaal 2 volwassenen op een baan (excl. trainer); trainingsgroepen van 4 of meer volwassenen zijn mogelijk, zolang deze duidelijk zichtbaar in groepen van 2 spelers per baan (met 1.5 meter afstand) gescheiden zijn en de groepen niet gemengd worden.
• Kinderen t/m 17 jaar mogen in grotere groepen blijven spelen en trainen en hoeven tijdens het sporten onderling geen 1,5 meter afstand te houden.

De voorzitter